Heroes of Newerth

A Heroes of Newerth-el foglalkozó oldal, rendszeres frissítésekkel, leírásokkal, keződknek segítségekkel. Nem titkolt cél a hazai HoN élet beindítása és összefogása.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Guide-sarok - Nymphora 2. Rész

2010.06.07. 18:23 :: Dunpy

[5.2] Gankelés
Ahogy korábban volt róla szó, a Teleport nagymértékben megkönnyítheti a gankeket. Egy olyan képesség segítségével, amelyiknek hála a map egyikpontjáról a másikra kerülsz 4 másodperc alatt, marha nehéz nyomonkövetni az ellenfélnek, hogy hol is vagy. A miss beírások általában már rég elkéstek mikor te és a csapattársaid ráugrotok az erődőből valakire. Használd a stunnod megfontoltan, és healelj ha szükséges. Remek lane controlod van, hiszen ha lerakod a healt, az ellenfél választhat: vagy megeszi a 360 sebzést, vagy el kezd futni valamelyik irányba.
 
[5.3] Pusholás
Nymphora az egyik legjobb pusholó a játékban. A Volatile Pod felgyógyítja néhány – ha nem mindegyik – creeped, miközben az ellenfelét sebzi. Az alacsony cooldownja miatt gyakran lehet használni, tulajdonképpen majdnem minden creep hullámnál. A Teleporttal kombinálva remekül ugrálhatsz a pályán a laneket feltolva és még a gankeről se maradsz le.

 

[5.4] Support
Egy valamit ne felejts el: Nymphora support hős. Nem egy DPS carry és soha nem is lesz az. Az a feladatod, hogy egy remek kis support hőst játsz. Ha senki más nem vesz coureirt, akkor ez a te dolgod. Elég gyorsan farmolhatsz össze sok pénzt a Poddal, szóval a pénz nem szabad problémát okozzon. A wadolás is a te felelősséged. A support Nympora erőssége és az erősségeket érdemes kiaknázni. Amint megvan a Staff of the Master, a főbb cuccaid megvannak, hatványozottan figyelned kell, hogy wardok mindig legyenek.


[6] Nymphora vs Más Support Hősök
Adok egy kis összefoglalót Nymp és más hősök összehasonlításából, figyelvén a skill átfedésekre

 

Demented Shaman
A Demented Shaman egyértelműen egy erős support karakter. Csakúgy, mint Nympnek, neki is van egy Gyógyító/Sebző képessége. Bár a Healing Wave csak bizonyos számú célpontra hat, és csak célpontra lehet elcastolni, ami után véletlenszerűen ugrik tovább. Ez azt jelenti, hogy nem biztos, hogy eltalálod az összes hőst, akit szeretnél. Az is igaz viszont, hogy a Healing Wave fizikális sebzést okoz, a Pod pedig mágikusat. Ez azt jelenti, hogy a játék előrehaladtával a Healing Wave sebzése egyre csökken, hiszen nő az egyes hősök armorja. Az Entangle még csak összehasoníltásra sem érdemes a Zeallel szemben. A Zeal szószerint le tud stunnolni egy egész csapatot, ha megfelelően pozicionálják, és elég messzire elmegy. Az Arcane Hide egyértelmű előny DS-nek, egy carryre rakva magyon beteg.  DS ultija is elég durva, a csatákban döntő fontosságú lehet, Nymph ultija viszont nagyban elősegíti a map controlt. A legvégére azt kell hogy mondjam, mindkettő kiváló választás. A Demented Shaman jobb támadás kezdeményező, de Nymph erősebb support képeségekkel rendelkezik



Pollywog Priest
Pollywog egyértelműen egy olyan karakter aki az offenzív support kategóriába tartozik, evvel szemben Nymphre inkább a defensive support jelző illik. Pollywognak 2 disabel képessége van, ami a gankeknél nagyon hasznossá teszi. A két hős között az átfedés éppen ezért elég kicsi, két különböző célra használják őket.

 

Voodoo Jester
Vodoo Jester megint egy olyan hős, akinek az offenzív support az erőssége. Az átfedés itt a Mojo és a Volatile Pod között van. A Mojo előnye az, hogy mozgás közben targetre is elnyomható. Hátrány viszont, hogy a sebzés/gyógyítás 8 másodperc alatt megy végbe, a Podnál ezzel szemben azonnal. Ha a kettő közül választani kell, a Podra szavaznék, hiszen mégiscsak több sebzése van 40-el, és a Mojo vagy sebez vagy gyógyít, a Pod midkettőt tudja. A másik átfedés a stun. Az Acid Cocktail remek fegyver 2, esetleg 3 célponttal szemben. A Zeal nagy harcokban jobb, ahol elég sok egység van, ráadásul nincs megkötése, akármennyi egységet le tud stunnolni. Végülis, megint ott vagyunk, mint Pollynál: Vodoo sokkal inkább offenzív hős, és más célokra szokták használni, mint Nymphet.

 

Jeraziah
Az első dolog, amit ebben az összeshasonlításban szemügyre kell vennünk, az a heal. A nyilvánvaló különbség az, hogy Jere healje egy célpontot tud gyógyítani, ami nyilván hátrány a több egységre kiterjedő Nymph heallel szemben. A másik, kevéséb nyilvánvaló különbség a sebzés típusa. A Volatile Pod mágikus sebzést okoz, míg az Inner Light true sebzést. Ez azt jelenti, hogy az Inner Light az egész játék alatt ugyanakkora sebzést okoz. Jeraziah mágia immunitást biztosít a Protective Charmmal, ami hatalmas plussz. A Righteous Strike jó harrasolásnál, de a Nymphora's Zeal stunnol és ilyen képességgel Jere nem rendelkezik. Még egy dolog amit érdemes figyelembe venni: Jeraziah ultija. Ha egy olyan csapat ellen játszol, ahol az ellenfél hősei nagyrészt közelharci tipusúak és auto-attackra támaszkodnak /pl. Chronos/ akkor Jera ultija ÓRIÁSI előny .  Viszont ha a játék egészet nézzük, Jerának nincs akkora map controlja mint Nymphnek, a Heal pedig legtöbbször kevesebb célpontot sebez a harcokban. A Grace of the Nymph sokkal jobb support kéepsség mint a Righteous Strike. Összességében Jera egy kicsit jobban offenzív, mint Nymph (mostmár tényleg úgyérzem, mintha egy beragadt lemez lennék). Egy másik apró részlet, hogy Jerának jobbak a túlélési esélyei, mivel egy strength hős.  Ezt a tényt azonban cáfolhatja, hogy az egyik legjobb játékbeli stunnal rendelkezik Nymph.

 

[7] Video
Bármilyen gameplay videó, amit kapok, ide fog felkerülni:
https://www.youtube.com/view_play_lis...CE2435646E8EA6

[8] Végkövetkeztetés
Szóval ennyi lenne a guide. Tudom, hogy az emberek eltérő véleménnyel vannak Nymphről, és ez jó dolog. Postoljátok az építő jellegű hozzászólásokat. Nymphora egy durva hős és szerintem majdnem mindig jó pick. Remélem élvezted az olvasást. A Videókat persze Practise módban csináltam, úgyhogy egy kicsit gyatrák. Szemléltetőnek azért jók, hogy értsd miről is beszéltem az egyes fejezetekben. Ha elég érdeklődő van, lehozok egy replayt egy igazi meccsből. Ez minden, kösz hogy olvastad!

Szólj hozzá!

Címkék: hon heroes of newerth hon blog nymphora heroes of newerth nymphora nymphora guide nymph guide hon guide

A bejegyzés trackback címe:

https://honsite.blog.hu/api/trackback/id/tr752063631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása