Heroes of Newerth

A Heroes of Newerth-el foglalkozó oldal, rendszeres frissítésekkel, leírásokkal, keződknek segítségekkel. Nem titkolt cél a hazai HoN élet beindítása és összefogása.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Heroes of Newerth roles

2010.06.01. 20:08 :: Dunpy

Roles. Nem véletlenül használtam ezt a szót, az utóbbi időben elég sokszor lehet olvasni hogy emberek nem tudják mi a szerepük /na jó, sokkal inkább valami ilyen formában találkozhattok vele: "Guess 3 wtf is your role u tard" vagy fórumokon "that mofo didnt even know hes goddamn role".

És tényleg, szinte hihetetlen, mennyien nincsenek tisztában avval, mi az egyes hősök feladata. Már korábban is volt szó arról, hogy kb. hogy néz ki egy csapat felépítése, de most néhány egyéb problémát is feszegetni fogunk.

Alapvetően három un. main/prior role ( = fő típus) van a játékban: carry, tank, support. A carry az a karakter, aki, közkeletű magyar szerkezettel élve, cipeli a hátán a csapatot, azaz a végjátékban /jó esetben már előtte is/ osztja a sebzést és mindenkit lenyom 3 mp alatt /kicsit sarkítva ;)/. Ez eddig rendben is van, de azért ne felejtsünk el valamit. A carry - pont azért mert marha nagy sebzése van, és gyorsan üt - állandó focusban van, tehát az ellefél elsődleges célpontja. Így hát, ha nincs tank a csapatban, aki a harcot kezdeményezvén magára vonja az ellenség figyelmét, a carry /és most sokan figyeljenek/ SEMMIT SEM ÉR. Újra leírom: a pick determinálja a játék menetét, óriási szerepe van még public játékokban is, nem hogy competetiveben. Nem lehet 5 carryvel játékot nyerni. Legalább ilyen fontos szerepe van a support hősöknek, habár az ő szerepük még a tankokénál is kevésbé "cool". Ők azok, akik támogatják a csapatot varázslatokkal, akik disabelezik az ellenfelet, és buffolják a teamet, szórják a negatív mágiát az ellenre de a support itemekkel minket segítenek. Na meg persze végzik a játék másik lenézett/elhanyagolt részét: a wardolást. Sajnos ebbe bele kell törődni. Ha support vagy, a Te feladatod a Wardok vásárlása és kihelyezése, ha szükséges akoor a  courirer megvétele is. Meccs döntő fontossággal bír egy-egy jól pozícionált ward, vagy az, hogy nem kell  fél percenként haza mászkálni cuccokért.

Szóval, ez az alap, innen indulunk. Persze a dolog nem fekete fehér, nézzük csak tovább: létezik az ún. semi-role. Ez azt jelenti, hogy hősünk megosztottan képes csinálni bizonyos dolgokat, pl. a Honsiteon található Zephyr guide egy semi-carry/semi-tank hőst mutat. Az ilyen típusú karakter /vagy ilyenre buildelt karakter/ jól viseli a sebzést és maga is osztja a dmg-t, de nem olyan jó mint egy main-tank a tankolásban, és nem olyan erős mint egy prior carry.

Van egy részletesebb felosztás, a Dream pogram is ezt használja: Hard carry, semi carry, ganker, initiater, pusher, tank, support /a nukert is ide lehet venni/. A carry szerepekről már beszéltem, a ganker a nevéből adódóan jól támad meglepetésszerűen, sok stun hős tartozik ide, vagy a slow-val, disabellel rendelkező hősök, pl tipikus ganker: Which Slayer, Wretched Hag. Kicsit hasonló a szerepere az initaternek, bár ez is állandó vita tárgya. Az initiater kezdeményezi a harcot, akármivel. Lehet egy Legi Portal Key-jel, vagy egy Tree láthatatlanságból elcastolt ultival. Mások szerint pont a support/disabel herok a kezdeményező hősök, akik az ellenség veszélyes elemeit pár másodpercre kivonják a forgalomból, ezalatt pedig a többieket el lehet intézni. A nuker sok "in your face" jellegű skillel rendelkezik, pl. ide sorolható Pyro. A pusher pedig remekül tudja tolni az egyes vonalakat, és pusztítani a tornyokat. Ide tartozhat mindenki akinek sok creepje van /pl. Ophi/ vagy a towert hathatósan sebezni tudó hősök /Torturer, Engi/.

Mindkét felosztás helytálló, én az elsőt egy okból mégis jobban kedvelem. Miért? Mert ebből egyértelműen kiderül hogy support mindig van. Ha egy csapat 2 carryből 2 tankból és egy nukerből áll, akkor a nuker feladata a wardolás. Persze ha felajánlja valaki a csapatból, hogy átvállalja, oké, de legtöbbször nem ez a helyzet. Az is igaz ugyanakkor, hogy a support hősöknek is szüksége van itemekre, nem mindig engedhetik meg maguknak a folyamatos wardolást, de ezzel nincs is probléma. Rengetegszer viszont akkor sem hajlandóak wardozni, amikor már a nyolcvanadik forest ganket kapja be valaki, és ez igen elkeserítő.

Elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a hősöd szerepével a csapaton belül. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit is kéne csinálnod pontosan, kérdezd meg. Ugyanígy, ha a játék elején nem tiszta ki fogja felvállalni a wardozást, kérdezz rá még a start előtt. Legtöbbször persze nekünk kell áldozatokat hozni /magabane mint support hero <3/, de ha valaki ennyire kő agyú és nem képes felfogni a játékmechanizmust, használjátok a jó öreg magyar /és német/ fegyvert: flame to death :)

Szólj hozzá a fórumon!

Szólj hozzá!

Címkék: hon heroes of newerth hon blog heroes of newerth magyar hon magyar heroes of newerth szerepek hon roles

A bejegyzés trackback címe:

https://honsite.blog.hu/api/trackback/id/tr312048859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása